Hoe vindt u de juiste vakspecialist voor uw klus

De juiste vakspecialist vinden

Een veelgestelde vraag is: hoe vindt u de juiste vakspecialist voor uw klus? Is het zo dat u een verbouwing laat doen aan uw huis dan wilt u daar zo min mogelijk zorgen over hebben. 

Vandaar dat het heel belangrijk is dat u de juiste vakspecialist inschakelt om de klus te klaren. Er zijn een aantal belangrijke factoren die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte vakspecialist.

Communicatie is belangrijk bij het vinden van de juiste vakspecialist!

Het communiceren bij een verbouwing is van essentieel belang en mag niet onderschat worden. Bevindt u zich in de offertefase met de vakspecialist dan moet hij goed luisteren naar uw wensen en eisen en u op een heldere wijze adviseren.  Het is namelijk zo dat er tijdens een verbouwing vaak genoeg dingen gebeuren die niet op de planning staan. Er kunnen zaken uitlopen of er kunnen door onvoorziene omstandigheden dingen lopen niet zoals u wenst. 

Met een goede communicatie weet u dat de vakspecialist u hier tijdig over kan inlichten. Onderschat de communicatie met uw vakspecialist niet, want het eindresultaat van de verbouwing kan tegenvallen. Daarom doet u er goed aan om niet alleen naar de technische kwaliteiten van een vakspecialist te kijken. Ook de sociale en communicatieve kwaliteiten zijn van belang. Beter gezegd: zoek een vakspecialist waar u zich bij prettig voelt.

Maak een goede voorbereiding voor uw project

Voordat u gaat beginnen met een verbouwing of ander project is een goede voorbereiding belangrijk. Het is aan te raden om een lijstje te maken met uw wensen en daarnaast het budget in beeld te brengen. U kunt ook van tevoren al bepalen welke dingen prioriteit moeten hebben. Is uw budget niet toepasbaar op het gehele project dan kunt u al bepaalde onderdelen afvinken en niet hoeft uitgevoerd te worden. Het is slim om per onderdeel van de klus uw wensen te noteren en te specificeren. Met een uitgebreide omschrijving van uw project kan een vakspecialist daar beter op inspelen dan een korte onduidelijke omschrijving.

Vraag altijd een gedetailleerde offerte aan

Als u bijvoorbeeld uw huis laat verbouwen dan zijn dat hoge kosten. Het is daarom nuttig om te weten hoe de kosten zijn opgebouwd en waar de kosten op zijn gebaseerd. Gaat het alleen om schilderwerk dan doet u er verstandig aan om een splitsing aan te vragen van materiaal- en arbeidskosten. Bestaat het project uit diverse onderdelen dan doet u er verstandig aan om per onderdeel de kosten aan te vragen. Zo krijgt u een duidelijk overzicht hoe alle kosten zijn opgebouwd van de verbouwing. Komt de offerte boven uw budget uit dan is het makkelijker te bedenken welke onderdeel u kunt gaan schrappen. Sommige bedrijven doen heel moeilijk met hun offerte en geven veel vaktermen. Twijfel niet als u iets niet begrijpt om de vakspecialist om meer uitleg te vragen.

Bespreek met de vakspecialist hoe u wilt betalen

Krijgt u een offerte dan staat daar vaak de betalingsmethode vermeld. Staat er geen betalingsmethode op vraag er dan naar en laat de methode op e-mail of papier vastleggen. Het advies met het betalen van uw verbouwing is niet om het bedrag in één keer volledig over te maken. Normaal gesproken doet u eerst een aanbetaling. Tot 40% wordt als een normaal percentage gezien. Dit bedrag heeft de vakspecialist nodig om alle materialen te kunnen aanschaffen. Het restant betaalt u wanneer het project klaar en afgerond is.

Bespreek met de vakspecialist de planning

Het is voor uw eigen planning nodig om te weten wanneer de vakspecialist met de verbouwing begint. Spreek daarom ook altijd duidelijke afspraken af. Tevens kan dit als een graadmeter dienen om te kijken of de vakspecialist een professional is of niet. Heeft u te maken met een goede vakspecialist met meerdere jaren ervaring dan heeft hij normaal gesproken een volle agenda. Dit maakt de de kans groot dat hij op korte termijn niet in te huren is. 

Staat de planning vast of is er een uitloop bij uw verbouwing?

Belangrijk om te weten is hoe lang de vakspecialist bezig is met uw project. Informeer daarom van tevoren altijd of de genoemde planning vaststaat of dat er een kans bestaat van uitloop. Zorgt een vakspecialist voor alle werkzaamheden dan is het handig om een duidelijke indicatie te hebben. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe meubels aanschaffen na een verbouwing dan is het handig om te weten wanneer de vakspecialist precies klaar is. Schakelt u per onderdeel van een verbouwing een vakspecialist in dan is de planning nog belangrijker. Als een schilder begint dan moet het stucwerk droog zijn en dat kan minstens tien dagen duren. En een tegelzetter kan pas beginnen met tegelzetten als bijvoorbeeld de leidingen in de badkamer zijn verlegd. Daarom is een planning van essentieel belang en mag niet onderschat worden.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van een vakspecialist?

Er zijn een aantal manieren om het vakmanschap en de betrouwbaarheid van uw vakspecialist te achterhalen. Zo kunt u naar het internet gaan en recensies doorlezen. Er zijn genoeg websites waar mensen recensies achterlaten na het voltooien van een verbouwing. Heeft een vakspecialist veel positieve recensies dan is dit een goede maatstaf. Daarnaast is het mogelijk dat vakspecialisten kunnen reageren op recensies. Zulke reacties van vakspecialisten tonen ook gelijk de communicatieve vaardigheden aan. Uiteraard zullen niet alle recensies positief zijn en het is dan ook goed om te zien hoe een vakspecialist daarop reageert. Als hij dat doet op een klantvriendelijke en professionele manier dan kan dat vertrouwen geven. 

Vraag aan een vakspecialist naar certificaten en aanmelding bij brancheorganisaties

Er zijn in de bouwbranche verschillende brancheorganisaties. Vakspecialisten kunnen zich daar bij aanmelden. Deze speciale organisaties werken alleen met vakbekwame en betrouwbare vakmensen. Bij een aantal professies zijn er certificaten nodig om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dan kunt u denken aan werkzaamheden aan gasleidingen, asbestsanering of elektra aanleggen. Vraag altijd aan een vakspecialist bij welke brancheorganisaties hij is aangemeld en vraag ook of hij bepaalde certificaten in bezit heeft. Zo weet u of een vakspecialist betrouwbaar is en kwaliteit werk kan afleveren.

Wilt u GRATIS 5 offertes vergelijken van dakdekkers bij u uit de regio?

U kunt binnen 1 minuut compleet gratis een offerte aanvragen waarna wij hem automatisch naar 5 gekwalificeerde dakdekkers door sturen!

Direct Dakdekker Offerte's Vergelijken!

Direct 5 Offertes Vergelijken van Dakdekkers bij u uit de regio?

GRATIS Account Aanmaken